Vrei ca bateria iPhone-ului tau sa tina mai mult?

Iata 6 Trucuri cu ajutorul carora poti prelungi viata bateriei:

 

  1. 1iPhone-ul este LCD, nu OLED astfel ca nu conteaza foarte mult cat de multa culoare afisaza. Ceea ce conteaza este intensitatea luminozitatii display-ului si masura de timp in care este utilizata. Pentru a economisi energia si a pastra consumul la un minim mergi la Configurari > Afisaj & Luminozitate, opreste optiunea de Auto-Luminozitate si seteaza nivelul luminozitatii la nivelul minim tolerat.

2

  1. Notificarile nu numai ca aprind ecranul de blocare ci de-asemenea acceseaza modulul Wi-Fi si conexiunea celulara. Pentru aplicatiile ce nu necesita atentia ta imediata, mergi la Configurari > Notificari > aici poti opri "Afisare pe ecranul blocat" sau chiar optiunea "permite notificari".

 

  1. Apple face o sumedenie de reimprospatari de apl3icatii pe fundal iar conexiunile radio nu consuma energie mai mult decat este necesar. Cu toate acestea, daca nu ai nevoie de o anumita aplicatie sa se reimprospateze pe fundal mergi la Configurari > General > Reimprospatare in fundal si asigura-te ca nu o face. Vei avea de asteptat pentru a primi anumite mesaje sau o reimprospatare de date atunci cand pornesti aplicatia dar daca nu o faci foarte des, ecomomia de energie s-ar putea sa se merite.

 

P.S. Facebook este clar dovedit ca fiind un bun candidat pentru a fi eliminat din cadrul aplicatiilor care sa se reimprospateze pe fundal.

 

  1. 4GPS-ul este un mare consumator de energie. Apple foloseste o multime de algoritmi pentru a tine accesul localizarii la un mimim absolut dar precum notificarile din fundal, daca nu-ti este util ca o aplicatie sa stie unde te afli poti gasi in Configurari > Intimitate > Servicii de localizare optiunea de dezactivare prin bifarea variantei "niciodata".

 

 

 

  1. Tranzitiile animate si fundalurile blur au devenit mult folosite si cu certitudine au un aspect 5vizual placut. Daca nu doresti sau nu ai nevoie de aceste efecte, le poti inchide astfel salvand energie renuntand la aceasta procesare. Indreptandu-te spre Configurari > General > Accesibilitate > Reducere miscare ai optiunea de a opri acest gen de efecte.

 

Bonus: ia aplicatia inclusa de Ceas si ascunde-o intr-un folder! (Secundarul solicita procesorul grafic. Ascunzandu-l poti economisi o mica parte din energie.)

 

  1. 6Daca iPhone-ul tau este fierbinte si bateria este aproape pe terminate si in mod necesar ai nevoie de ea mai mult timp iata cateva optiuni:

 

- inchide cateva aplicatii care crezi ca ar putea s-o fi luat-o razna. Chiar si aplicatiile sanatoase pot da erori si pot consuma energie inutil.

 

- inchide orice sursa radio care are dificultati in a se conecta. Semnalul scazut insemna un consum mai ridicat de energie.

 

- restarteaza-l. Este un cliseu teribil dar de-asemenea este un cliseu cu motiv.

 

- Activeaza modul Avion. Salveaza energia bateriei pentru momentele in care chiar e necesara.

 

Sa fie oare cele mai bune sfaturi pentru a salva bateria?

 

In mod normal folosesc aceste trucuri doar atunci cand calatoresc. Cu alte cuvinte, atunci cand nu am priza, semnal bun sau ambele. In situatii normale prefer sa-mi folosesc iPhone-ul la capacitate maxima si il incarc atat  de des cat este necesar. Intr-adevar imi pastrez notificarile si serviciile de localizare la un minim, deoarece consider ca atat atentia cat si pozitia mea sunt valoroase. In afara de aceste situatii imi place sa folosesc multitudinea de functii ale telefonului meu bucurandu-ma din plin de ele.

 

 

No Comments Yet.

Leave a comment